Ga jij ook voor stressvrije feestdagen?

De feestdagen staan weer voor de deur en voor je het weet schuif je met familie en/of vrienden aan voor het kerstdiner. Vaak kunnen deze dagen ook voor veel stress zorgen. Er wordt vaak uitgebreid gekookt, soms wil je nog cadeautjes kopen en zijn je dagen opeens met allerlei afspraken volgepland die nog voor het nieuwe jaar moeten plaatsvinden. Hoe hou je je hoofd koel voor en tijdens deze dagen?

Zorg voor goede planning

Het is handig om van te voren alles goed te plannen. Schrijf in je agenda welke afspraken je allemaal hebt. Probeer heldere lijstjes te creëren voor je boodschappen, wat en wanneer wil je de ingrediënten voor je diner inslaan? Welke cadeautjes wil ik voor wie kopen ect. Met deze lijstjes creëer je overzicht en krijg je meer rust in je hoofd.

Tijd voor jezelf!

Ook in een drukke periode als deze is het belangrijk om tijd voor jezelf te maken. Probeer bijvoorbeeld elke ochtend of avond wat ontspanningsoefeningen te doen, ga sporten of maak een wandeling in de natuur. Neem tijd voor jezelf en doe dit op jouw manier. Daarmee laad je jezelf weer helemaal op met nieuwe energie.

Vraag hulp of bied het aan

Zit je met je handen in het haar? Vraag dan om hulp. Het is geen zwakte om hulp te vragen. Het is juist sterk als je je grenzen aangeeft en kunt aangeven dat dingen te veel voor je worden en je hulp nodig hebt.  Je kunt natuurlijk ook je hulp aan iemand anders bieden wanneer je ziet dat je partner, familielid, buurvrouw of vriend(in) overloopt. In beide gevallen is het heel leuk en gezellig om elkaar te helpen en er iets moois van te maken.

Je doet het goed

En vergeet tenslotte niet dat je het goed doet. Je doet je best. Misschien wil je alles helemaal tot in de puntjes verzorgd hebben, maar is dit het belangrijkste? Door alle stress vergeet je te genieten. Probeer met deze paar kleine tips iets meer te ontspannen en onthoud dat het uiteindelijk allemaal draait om samen te zijn en te genieten van elkaars gezelschap.

Fijne feestdagen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *