Japanse behandeltechnieken

Er zijn veel verschillende soorten acupunctuur en Japanse acupunctuur is er daar een van.

Na het inleidende gesprek neem je plaats op de futon (Japanse mat) of op de behandeltafel. Daarna stel ik de vervolg diagnose door middel van palperen en voelen van de reflexzones in de hara (buik). Op basis van het voelen en je reactie daarop plaats ik de naaldjes die heel dun en fijn zijn max. 2 -4 mm diep.

Na het zetten van de naaldjes op verschillende acupunctuurpunten van het lichaam, voel ik opnieuw de pols en hara en kijk ik of de pijnlijke zones verminderd zijn en er meer balans is. Harde, gestagneerde plekken worden zacht en pijnlijke zones verdwijnen.

Het voordeel van de Japanse acupunctuur is dat de naaldjes klein en dun zijn zodat je (bijna) niet voelt dat ze worden geplaatst en doorgaans niet dieper dan 2 a 4 mm.

De naaldjes blijven een tijdje zitten en deze techniek combineer ik met Shiatsu.

Zo ontstaat er een mooie combinatie die een diepe ontspanning brengt en het zelfhelend vermogen van je lichaam stimuleert en in balans brengt.

Moxa

Als aanvulling op de behandeling met naaldjes kan ik ook gebruik maken van verschillende soorten moxa (bijvoetkruid, artemisia vulgaris). Dit kruid kan op verschillende manieren worden toegepast, vaak worden kleine stukjes moxa rechtstreeks op de huid geplaatst en aanstoken. Dit geeft een verwarmend effect en geeft geen verbrandings- verschijnselen. De warmte van de moxa dringt diep tot in de acupunctuurpunten door en zal daar de energiestroom ofwel Qi  stimuleren en de stagnatie opheffen.

Met name bij klachten waar een vorm van koude, leegte of blokkade naar voren komt, zoals  bij blessures (kneuzingen en verstuikingen) en gewrichtspijnen kan moxa een heilzame werking hebben.

Zo gespannen als ik naar binnen ging, zo relaxed ging ik weer weg. Heerlijk!

Tarief

Shiatsu Massage kost € 60,00 per consult en vergoeding via je zorgverzekering is mogelijk.

Lees hier meer

Wil je een afspraak maken?

Bel me op 06- 55 17 22 42 of stuur me een bericht

Neem de tijd om te luisteren wat wordt gezegd zonder woorden…

Lao-Tse