Shiatsu Massage Therapie

Shiatsu beïnvloedt en verbetert de Ki/Chi stroming in ons lichaam. Het activeert de zelfgenezende werking van ons lichaam en bevordert de gezondheid.

Shiatsu kan helpen bij de preventie en behandeling van vele ziekten zoals:

  • stress gerelateerde problemen,
  • vermoeidheid,
  • slapeloosheid,
  • rugklachten,
  • astmatische klachten,
  • spijsverteringsstoornissen.

Shiatsu‘s troostende en onvoorwaardelijke steun is ook gunstig voor het omgaan met emotionele problemen en ingrijpende veranderingen in het leven.

Een Shiatsu behandeling duurt ongeveer 60 minuten. De behandeling vindt plaats op een futon (= Japanse matras) op de vloer. Het is prettig om tijdens de behandeling niet-knellende, comfortabele kleding te dragen.

De Shiatsubehandeling bestaat uit verschillende technieken zoals acupressuur, massage, strekkingen en rotaties om de Ki/Chi te laten stromen en lichaam en geest in een harmonieus evenwicht te brengen.

Ik maak, in overleg met jou, ook gebruik van Japanse behandeltechnieken.

Zo gespannen als ik naar binnen ging, zo relaxed ging ik weer weg. Heerlijk!

Sommige aspecten van de behandeling geven soms een kortdurend oncomfortabel gevoel. Dit zijn vaak de plekken waar de energie (Ki/Chi) is geblokkeerd, maar verdwijnt en gaat over in een heilzaam gevoel.

Na de behandeling voelen cliënten zich ontspannen, vol energie en met de sensatie van wakker worden uit een rustgevende slaap.

Het woord “Shiatsu” betekent vingerdruk in het Japans. De verbinding van Shiatsu met de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) maakt Shiatsu een krachtige, helende, oosterse kunst, gebaseerd op stimuleren van de energie (Ki/Chi) door de eenvoud van aanraking.

Soms zegt men wel dat Shiatsu ‘acupunctuur zonder naalden’ is.

Tarief

Shiatsu Massage kost € 70,00 per consult en vergoeding via je zorgverzekering is mogelijk.

Lees hier meer

Wil je een afspraak maken?

Bel me op 06- 55 17 22 42 of stuur me een bericht

Neem de tijd om te luisteren wat wordt gezegd zonder woorden…

Lao-Tse