Traditionele Thaise Yoga Massage

Tijdens de Thaise Yoga Massage breng ik je in diverse yoga-posities. Ik maak daarbij, naast mijn handen , gebruik van knieën, ellebogen en soms zelfs mijn volledige gewicht. Beïnvloed door de Chinese en Indiase massage en yoga, is dit een vrij stevige massagetechniek, waarbij gemasseerd wordt op de energiebanen en veel rek- en strekbewegingen worden gemaakt.

Olie komt er niet aan te pas. De spieren worden gekneed tot het laatste restje spanning verdwenen is. Ledematen worden gestrekt en uitgerekt, de rug gebogen tot een soepele kromming. De massage beoogt het lichaam te harmoniseren, blokkades los te maken en deze langs de energielijnen weg te werken. Tijdens de Thaise Yoga massage wordt gemakkelijk zittende kleding gedragen en de massage gebeurt op een futon of matras.

Thaise Yoga massage voorkomt en verhelpt zowel lichamelijke als psychische klachten en stimuleert de bloedsomloop en het lymfesysteem waardoor men weer energie krijgt. Chronische vermoeidheid, rug- en nekklachten, hoofdpijn, stijve spieren en gewrichten en een slechte doorbloeding kunnen door Thaise Yoga massage worden verholpen. Het zorgt voor versoepeling van de weefsels (huid, spieren, zenuwbanen en gewrichten) en verbetert de bloedcirculatie. Het bestrijdt stress en vermindert depressieve gevoelens. Op geestelijk/spiritueel vlak verleent het een gevoel van continuïteit aan het lichaam; het zorgt voor stroming en activeert Chi/Ki.

Vergeleken met traditionele Chinese geneeskunde, die gericht gebruik maakt van acupunctuur om de druk te manipuleren, stimuleert de Thaise Yoga massage weliswaar dezelfde punten maar met een helende aanraking. Daarom zijn de punten aan minder spanning onderhevig, en de levensenergie, Ki/Chi of Prana, krijgt gelegenheid om vrij te bewegen.

Traditionele Thaise Yoga massage (nuad boran) is een van ’s werelds oudste geneesmethoden en meer dan 2500 jaar oud. Van oorsprong Indiaas, is deze massagevorm samen met de boeddhistische monniken naar Thailand gekomen.

Tarief

Deze traditionele yoga massage kost € 60,00 per behandeling. Lees hier meer

Wil je een afspraak maken?

Bel me op 06- 55 17 22 42 of stuur me een bericht

Accept what is, let go of what was & have faith in what will be