Laat je lente-energie weer stromen!

Vandaag zag ik de eerste sneeuwklokjes.  Het sneeuwklokje staat symbool voor hoop en opnieuw ontwaken!  Het luidt de lente in…..

Na een winter van rust, sluimeren en ontkiemen, ontstaan in de lente nieuwe vormen van  energie.  In de natuur en in onszelf. Kale bomen en stukken grond  komen tot leven door scheuten en nieuw groen. Wij voeden onze ziel door het zien van het lichte groen en de jonge plantjes.


De dynamiek van het voorjaar valt onder het element ‘hout’ in de Traditionele Chinese Geneeskunde. Dit element vertegenwoordigt groei. Nieuwe initiatieven, creativiteit en voortgang zijn eigenschappen van hout.

In de mens is het hout-element gekoppeld aan het orgaan de lever. De leverenergie in de mens vertegenwoordigt dan ook de hout-elementen  in het leven: groei, creativiteit, initiatief maar ook boosheid/woede en frustratie wanneer deze energie uit balans is.

De klachten die met deze onbalans  samenhangen hebben vaak te maken met overbelasting door werk, sociaal leven of voeding. Je kunt bijvoorbeeld last hebben van spijsverteringsstoornissen, stijve / zware spieren, astmatische klachten (hooikoorts) en voorjaarsmoeheid.

Voorjaarsmoeheid is niets anders dan de resten van de winter (water-element) die je systeem uit moeten. Met een Shiatsu behandeling verwijder je de restanten van de winter en zet je weer fris in je energie. Zo kun je energiek aan de slag!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *