Met deze tips verminder je zondagse stress en ga je fluitend de nieuwe week in

Misschien herken je dit wel: dat je op zondagavond steeds weer tegen de nieuwe week opziet. Je voelt je onrustig en bent snel geïrriteerd. Je slaapt minder goed die nacht. Met deze tips lukt het je om met frisse moed aan die nieuwe week te beginnen en te genieten van de zondag.

Zoek afleiding

Eén van de dingen die je kunt doen om minder bezig te zijn met de nieuwe week is door afleiding te zoeken en daar je aandacht bij te houden. Hierdoor kun je die nieuwe week even helemaal vergeten en geniet je van je dag. Ga bijvoorbeeld gezellig op stap met je partner, gezin, een vriend of vriendin. Of pak dat ene boek dat je altijd al wilde lezen. En het maken van dat nieuwe recept in de keuken is ook een heerlijk idee.

Kom in beweging

In het weekend heb je ook meer tijd om te bewegen. Kies er bijvoorbeeld voor om een fietstocht te maken of een stevige wandeling. Door te bewegen maakt je lichaam namelijk stofjes aan waardoor je je lekkerder in je vel voelt. Na het bewegen, voel je je een stuk beter en daarnaast slaap je waarschijnlijk ook beter die nacht.

Mediteer dagelijks

Ben je bewust of onbewust aan het piekeren, probeer dan eens te mediteren of een ontspanningsoefening te doen. Probeer van meditatie een gewoonte te maken. Mediteer  dus niet alleen op zondag, maar elke dag van de week. Je kunt dit langzaam opbouwen. Begin bijvoorbeeld met vijf of tien minuten en bouw dit langzaam uit. Door meditatie relativeer je je gedachten beter waardoor het makkelijker wordt om te genieten van die zondag.

Creëer een plekje van rust

Het is niet alleen belangrijk om rust in je hoofd te hebben, maar ook om je heen. Probeer daarom je huis netjes te houden. Ruim elke dag even vijf of tien minuten wat spulletjes op en hou op deze manier je huis op orde. Een opgeruimd huis zorgt namelijk ook voor een opgeruimd hoofd.

Een goede voorbereiding

Leg de avond van te voren al je spullen klaar. Zoek je kleding uit die je aan wilt doen, maak je lunch en pak je tas in. Dit hoef je dan niet nog de ochtend zelf te doen. Ook kun je op maandag iets eerder opstaan om nog even een momentje te pakken om te mediteren of wat oefeningen te doen. Hierna kun je weer de dag en week aan!

Vind je het moeilijk om bovenstaande tips te volgen en daarmee meer te ontspannen? Boek dan een afspraak voor een Shiatsu of ontspanningsmassage. Ik help je op weg om meer rust en ontspanning in je leven te creëren. https://www.kuri.nl/afspraak

(Inspiratiebron: The optimist daily)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *