Probeer iedere maand iets nieuws!

Half december schreef ik een blog over goede voornemens. Ben jij gestart met een goed voornemen? Lukt het je om dit in te passen in je dagelijkse bezigheden? Of heb je je goede voornemen niet kunnen volhouden en heb je je oude routine weer opgepakt? Stap dan net als ik op de rem, en doe er iets aan! Hoe? Door iedere maand iets nieuws te proberen!

Zo daag je jezelf uit

Elke maand een nieuwe ervaring, het is iets wat in eerste instantie overweldigend kan overkomen. We denken toch vaak:  “Ik weet wat ik leuk vind en daar hou ik me ook aan”. Maar door elke maand iets nieuws te proberen kun je nieuwe dingen leren, een nieuwe hobby ontwikkelen en nieuwe mensen leren kennen. Met die nieuwe ervaringen doorbreek je je oude routine. Daarmee voel je je minder snel verveeld en gelukkiger. Je daagt jezelf uit en haalt jezelf uit je dagelijkse gewoonten.

Stap uit je comfortzone

Maar wat is dan nieuw? En waar moet ik dan mee beginnen? Er is vast wel iets nieuws wat je altijd al hebt willen doen, maar wat je niet aandurfde of waar je geen tijd voor kon vrijmaken. Geïnspireerd door mijn klanten als Theo, die met drummen is begonnen, Suzanne die prachtig kan tekenen en dat heeft opgepakt en de schilderijen die Martin liet zien op zijn telefoon heb ik een lijstje gemaakt wat je de komende maanden zou kunnen ondernemen:

  • Het leren spelen van een instrument.
  • Italiaans of een andere taal gaan leren.
  • Een proefles nemen voor een  nieuwe sport die je altijd had willen proberen. Zoals Anne-Marie die onlangs is begonnen met lessen Zhineng Qigong die ik op maandagmorgen en woensdagavond geef.
  • Je kunt ook gewoon thuis beginnen met het koken van een nieuw gerecht met ingrediënten die je nooit eerder gebruikte.
  • Op je werk eens kijken of je een bepaalde werkwijze ook op een andere manier kunt doen.
  • Ga tekenen of schilderen.
  • Of beginnen met het maken van je eigen kleding.
  • En zo zijn er best 12 nieuwe bezigheden te verzinnen om het hele jaar mee te vullen waarmee je veel plezier kunt beleven!

Durf uit je comfortzone te stappen en verbaas jezelf door dingen te doen die je altijd al wilde doen! Veel Plezier!

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *