Act of kindness day!

Vandaag, 17 februari, is het Doe Vriendelijk Dag.

Ik vond het weer geweldig en grappig om te lezen dat we ook daar een speciale dag voor hebben, zo kort na de dag van de (geheime) liefde??!

Het is de bedoeling dat we deze dag extra vriendelijk zijn voor de mensen om ons heen. Deze dag wordt niet alleen in Nederland gevierd maar over de hele wereld. Deze hele dag zullen mensen dan ook extra vriendelijk zijn voor hun medemens en jij kunt natuurlijk ook meedoen…..

Het is niet de bedoeling, zoals bij Valentijn, om cadeautjes te geven maar om op een andere manier je waardering voor iemand oprecht te laten zien. Stuur een mooi berichtje, bel iemand op of ga spontaan op visite!
Met complimentjes kun je je vriendelijkheid delen. Ervaar hoe leuk het is als je iemand spontaan een complimentje geeft over waar hij of zij mee bezig is of gewoon aan iemand die voorbij loopt!

Bied je hulp aan

Weet je dat iemand zijn huis aan het opknappen is of hulp kan gebruiken met een bepaald klusje? Bied dan eens je hulp aan. Het is fijn als er iemand voor je klaarstaat, ook als is het een onbekende. Bijvoorbeeld aan die mevrouw in de supermarkt die een boodschap laat vallen met haar handen vol.

Tover jij een glimlach op het gezicht van de mensen om je heen?

Natuurlijk is het niet de bedoeling om alleen op deze dag vriendelijk voor je medemens te zijn. Het is altijd mooi als je vriendelijk naar anderen bent en je je glimlach laat zien! Toch gebeurt dit om verschillende redenen niet altijd. We hebben bijvoorbeeld veel aan ons hoofd of zitten niet lekker in ons vel. Dan schiet ons vriendelijk zijn er bij in! Ik vond deze dag een mooi aanknooppunt om aandacht te besteden aan vriendelijkheid. Een mooi begin om je bewust te worden van de vriendelijkheid van jezelf en anderen.

Ook bij de Zhineng Qigong oefenen we deze innerlijke glimlach en de vriendelijkheid naar jezelf en anderen. Wil je dat ook eens ervaren? Meer informatie hierover lees je op de volgende pagina van mijn site https://www.kuri.nl/zhigong/

En kom dan langs voor een gratis proefles op maandagmorgen of woensdagavond in Numansdorp https://www.yoshikai.nl/sportaanbod/zhinengqigong

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *