Begin vandaag al met je goede voornemens!

2017 is bijna voorbij  en het nieuwe jaar staat voor de deur. Veel mensen zijn bezig met het bedenken van goede voornemens om op 1 januari mee te beginnen. Maar waarom op 1 januari beginnen? Is dat omdat we het nieuwe jaar zien als een  nieuwe start? Een moment om een bepaalde periode af te sluiten of juist om aan een nieuw hoofdstuk te beginnen?

Het ontstaan van goede voornemens

Het is heel mooi om een goed voornemen te hebben, maar waar komen ze vandaan? Vaak zijn het dingen die we eigenlijk al weken, maanden of zelfs jaren willen doen. Bijvoorbeeld meer bewegen, eindelijk dat boek eens lezen of naar de cursus gaan die je al jaren wil doen.

Af en toe duikt het op in onze toekomstige agenda.  We willen dus iets veranderen of verbeteren in ons leven. Het is heel positief en optimistisch om een goed voornemen te hebben.

Een nieuw begin

Het nieuwe jaar wordt vaak als nieuw hoofdstuk gezien;  een nieuw begin. Daarom kiezen we er vaak voor om dan met een goed voornemen te beginnen. We voelen ons vol nieuwe energie en willen er voor gaan. Maar waarom niet nu meteen? Elke dag, elke minuut en elke seconde kun je ook zien als een nieuw begin. Dus dit is NU het perfecte moment om te starten met je goede voornemen.

Begin vandaag en hou vol

Vaak beginnen we vol goed moed aan ons nieuwe voornemen. In het begin gaat het heel goed en hebben we  er zin in. Maar vaak is dat van korte duur. Misschien zien we niet snel genoeg resultaat of kost het toch teveel energie? Door meteen alles te geven,  haken we snel af.

Maar waarom ben je dan begonnen? Probeer daarom, voordat je aan een goed voornemen begint, het realistisch te maken. Wanneer je nu van start gaat, geeft dat minder druk die vaak aan het begin van het nieuwe jaar wordt ervaren. Je wil dan vaak alles in een keer veranderen. Dat hoeft niet. Begin daarom vandaag en maak het jezelf makkelijker. Stel je voornemens soms een beetje bij. En realiseer je dat dingen vaak niet snel gaan en vanzelf gebeuren. Het is niet voor niets een goed voornemen. Dus ga er voor en hou vol!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *