Wat vind jij belangrijk in je leven?

Vandaag begint de tweede week van de Masterclass Zhineng Qigong die ik volg en waar ik in mijn vorige blog over schreef.

Het is een druk programma met veel theoretische lessen over de achtergrond van Zhineng Qigong en de oefeningen. Daarnaast besteden we veel tijd aan het doen van de oefeningen!

De oefeningen rekken en strekken het lichaam om de energie (qi) stroom op gang te brengen. Je leert je lichaam beter kennen en je zelfhelend vermogen en je energie (qi) te stimuleren.

Het is ook belangrijk om de oefeningen vanuit de juiste mindset te doen! Wat vind jij belangrijk in het leven en waarom, is een belangrijk thema van deze twee weken.

Ik denk dus veel na over wat ik belangrijk vind. Een paar voorbeelden zijn:

  • Gezond en met veel energie massages geven in mijn praktijk,
  • Een goede balans vinden tussen werk en privé,
  • Genieten van het leven in het hier en nu,
  • Mij goed kunnen concentreren en focus houden op de dingen die ik doe.

Voor het laatste voorbeeld heb ik een prachtige manier gevonden:

Mathilde Roorda, een medestudent van de Masterclass, maakt prachtige kastjes waarin je het hangertje met daarin jouw focus kunt bewaren! De Fokuz helpt je positief te denken en hij moedigt je aan je intentie, een speciaal doel, steeds voor ogen te houden en je optimaal te focussen op kansen en mogelijkheden die voorhanden zijn!

Ik heb een prachtig kastje bij haar besteld wat me, iedere keer als ik er naar kijk, aan herinnert wat ik mezelf beloof!

Je kunt al haar eigen ontwerpen bestellen en bewonderen op:

http://www.fokuz.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *