Ontspullen? Hier een paar tips!

Allereerst wil ik jullie een mooi en ontspannen 2020 toewensen. Ikzelf heb een frisse start gemaakt. Eind december verhuisde ik naar mijn nieuwe huis en kon het nieuwe jaar opgeruimd beginnen. Want met een verhuizing zie je pas hoeveel spullen je hebt. Het was daarom ook een mooie gelegenheid om te ontspullen. Ook omdat mijn nieuwe huis kleiner is dan mijn vorige huis en met minder bergruimte moest ik keuzes maken: wat wil ik houden en wat niet? Ontspullen dus. Een mooi onderwerp voor deze blog:

Mini cleaning: ontspullen!

Spullen komen en gaan in je leven. Als ze alleen maar komen maar niet meer gaan, ontstaat het probleem van te veel spullen. Een rommelige en volle omgeving maakt ook vaak dat je rommelig en vol in je hoofd voelt. Ontspullen kan een oplossing zijn! Maar hoe doe je dat? Ik ben op zoek gegaan naar een aantal makkelijke opruimmethodes: je kunt één van de methodes kiezen en uitvoeren. Je kunt er ook voor kiezen om ze alledrie te doen.

  1. Het spel ‘Heb je het gemist?’

Dit kun je het beste doen met je gezin of partner. Het is een eenvoudig spel: jij verstopt iets en als de ander na een afgesproken tijd – bijvoorbeeld een week of een maand – niet heeft gemerkt dat het weg is, dan had hij of zij het duidelijk niet nodig. Je kunt het dus weggeven, weggooien of nog beter: naar de kringloopwinkel brengen!

  1. De tassen-en-dozen-methode

Stop alles wat je hebt in tassen en dozen. Je mag er alles uitpakken wat je wilt, wanneer je het nodig hebt. Na een maand weet je wat je gebruikt en wat niet. Serieuze spelers doen alles wat nog in tassen en dozen zit weg. Anderen zullen sommige dingen nog een maand de kans willen geven voordat ze het wegdoen. Je kunt dit drastisch doen en álles wat je kunt verplaatsen in tassen en dozen stoppen, maar je kunt ook één kamer of één kastje tegelijk doen.

  1. De omgekeerde-kleerhanger-methode

Dit werkt goed bij het opruimen van kledingkasten. Hang alle kledinghangers met het haakje naar dezelfde kant in de kast. Draag je iets, dan hang je het terug in de kast met het haakje de andere kant op. Aan het eind van een maand weet je hoeveel van je kleding je gebruikt. Maak een ander blij met de kleren die je niet draagt of schenk ze aan een goed doel.

Veel plezier met opruimen en het blij maken van andere mensen met jou spullen! En wil je ook opgeruimd zijn of blijven in je hoofd en lijf? Maak een afspraak voor een Shiatsu behandeling om je blokkades op te heffen en je energie weer te laten stromen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *