Kom uit je herfstdip met deze 3 handige tips!

Iedereen heeft er wel eens last van: een dip. Je hebt je dag niet, je voelt je niet lekker of emotioneel, je energie is laag. Waar de dip vandaan komt is altijd lastig te achterhalen. En je kan je afvragen of dat wel zo belangrijk is. Een belangrijkere vraag is: hoe kom je er uit?

Slapen en eten

Tijdens een dip heb je weinig energie. De beste manier om weer op te laden is simpelweg door te zorgen voor genoeg slaap en gezond voedsel. Weinig slaap kan zelfs je dip veroorzaken, omdat je met een lage energie geneigd bent negatiever te zijn. Hetzelfde geld voor honger: wie wordt er niet chagrijnig van als je honger hebt? De meeste mensen wel. Dus genoeg slapen en gezond eten zijn belangrijk om weer op te laten en uit je dip te komen.

Jezelf verzorgen

Veel mensen zijn geneigd zichzelf te verwaarlozen als ze in een dip belanden. Lekker de hele dag met je pyjama op de bank en de rest van de wereld laat je lekker aan je voorbij gaan. Daar is op zich niets mis mee, maar het zou zomaar kunnen dat dit voor jou, net als voor mij, averechts werkt. Als ik me als een hoopje ellende voel en ik ga me daar naar gedragen dan wordt ik daar niet snel vrolijker van. Als ik dus in een dip beland, neem ik de tijd en aandacht om er net zo leuk uit te zien als normaal. Niet meer en niet minder en ook niet om een masker op te zetten, maar omdat ik me simpelweg beter voel als ik er goed uit zie.

Laat de dip een dip zijn

In een dip kan je geneigd zijn te gaan zoeken naar de oorzaak. Waarom voel ik me toch zo? Waarom overkomt mij dit altijd? Maar een dip kan ook gewoon een dip zijn. Even een dagje weinig energie. Een dagje geen zin. Even emotioneel zijn, gewoon omdat je je dag niet hebt. Persoonlijk word ik snel emotioneel als ik heel moe ben. Dan kan ik daar allerlei andere oorzaken bij verzinnen maar eigenlijk heb ik gewoon slaap nodig (zie tip 1). Laat de dip voor wat hij is: een dip. Als je weer genoeg energie hebt verzameld, kan je met een fit lijf en een fris hoofd nadenken over de reden van je dip en of er daadwerkelijk meer aan de hand is of dat je gewoon even je dag niet had.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *