Geef jezelf een zomerboost : creëer je eigen positieve gedachten

Vaak lopen we rond met negatieve gedachten over onszelf en dat geeft geen prettig gevoel. Maar hoe kun je dat nu veranderen? Door te oefenen met affirmaties kun je positieve gedachten creëren. Een affirmatie is namelijk een positieve verklaring. Deze methode is op het idee gebaseerd dat wij met onze gedachten, gevoelens en beelden de wereld om ons heen kunnen scheppen en zo positieve flow in ons leven kunnen brengen.

Affirmaties

Een affirmatie kan een positieve zin zijn die je zegt of leest. Door ze uit te spreken ondersteun je het creëren van stimulerende en optimistische gedachten. Ze zijn het effectiefst als je ze in het NU plaatst. Dus: “ik doe” in plaats van “ik zou graag willen doen”.

Door de zin vaak te herhalen ga je er uiteindelijk ook in geloven, dat is de kracht van een affirmatie.

Affirmaties bedenken: hoe doe je dat?

Schrijf of typ enkele positieve uitspraken op, als voorbeeld:

  • Ik ben gezond
  • Ik ben blij
  • Ik ben geslaagd voor mijn examens
  • Ik heb een baan die ik leuk vind
  • Ik ben dankbaar voor alles wat ik heb
  • Ik ben goed zoals ik ben
  • etc……

En dan: aan de slag

  1. Spreek iedere dag je affirmaties uit.
  2. Knip je affirmaties uit en plak ze bijvoorbeeld op je bureau, nachtkastje of spiegel, daar waar je verschillende keren per dag langskomt en je ze kunt lezen.

Tip: Als je een negatieve gedachte hebt, haal dan je schouders op zodra je je daarvan bewust wordt. Recht je rug vol zelfvertrouwen (zelfs als je voelt dat je net doet alsof). En kijk positief naar jezelf.

Oefen en blijf door met oefenen. Door steeds meer positieve uitspraken te blijven herhalen weet ik zeker dat je in een positieve zomeflow komt!

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *