Over Zhineng Qigong

Beweging is een belangrijk onderdeel van de TCM (Traditioneel Chinese Medicine) om gezond en vitaal oud te worden.

Naast goede voeding, eventueel aangevuld met kruiden, accupunctuur en massage (Shiatsu) is beweging een belangrijk onderdeel om je lichaam sterk, soepel en gezond te houden.

In China is het beoefenen van bijvoorbeeld Tai Chi of Zhineng Qiqong een onderdeel van het dagelijks leven. Zhineng Qigong is een gezondheidsmethode die bestaat uit eenvoudige en vloeiende bewegingen die je makkelijk kunt leren.

De oefeningen rekken en strekken het lichaam om de energie (qi) stroom op gang te brengen. Je leert je lichaam beter kennen en je zelfhelend vermogen en je energie (qi) te stimuleren. Je lichaam ontspant en je geest en gedachten komen tot rust.

Zhineng betekent wijsheid. Qi is levenskracht, de kracht die mensen laat groeien en bloemen laat bloeien. Gong betekent bewegen.

Om jou GRATIS kennis te laten maken met deze oefeningen om je energie te laten stromen en in de zomerflow te komen, geef ik zaterdagmiddag 2 juli 2016 een kennismakingsworkshop vanaf 14.00 uur tot ongeveer 17.30 uur in Mijnsheerenland, (adres: Yogabloem, Wilhelminastraat 13)

Na de workshop kun jezelf thuis verder oefenen of aansluiten bij de lessen die ik wil gaan geven.

Voor meer informatie kun je altijd bellen 06-55172242. Stuur een email naar info@kuri.nl of laat een bericht achter via het onderstaande contactformulier om je op te geven voor deze gratis kennismakingsworkshop.

Wil je meer weten over Zhineng Qigong ? Kijk dan op de site van mijn leraren Anne Hering en Master Liu www.zhigong.nl.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *